ثبت برند

برند و یا نام تجاری ، علامتی است که به صورت فارسی و یا لاتین نوشته می شود و در حوزه های مختلف فعالیت های اقتصادی به کار می رود.  ثبت برند ، نشان دهنده ارائه خدمات و فروش محصولات مشخصی است که آن را از سایر محصولات دیگر متمایز می کند.

در واقع ، برند بیان کننده ویژگی ها و کیفیت یک محصول و شرکت تولید کننده آن است. به طور کلی ، برند ، بیان کننده ارزش و اعتبار کالا است. از آنجایی که برخی برندها دارای اهمیت زیادی هستند ، دارای ماهیت و قدرت بالایی هستند و سبب شده است که برخی افراد نسبت به این برندها احساس مالکیت داشته باشند.

یکی از عوامل مهمی که در میان شرکت ها نقش مهمی دارد و سبب جلب مشتریان به سمت آن ها می شود ، انتخاب یک برند مناسب و معروف است. از مهم ترین ویژگی های برند می توان به جذابیت شکل و ظاهر ، تک بودن ، تناسب با محصول و خدمات مرتبط با آن ، الهام بخش بودن و… اشاره کرد.

زمانی که مصرف کنندگان و مشتریان از یک برند خریداری می کنند ، به معنای کیفیت بالای محصول ، قیمت مناسب و جلب اعتماد مشتریان است. در واقع ، طراحی برند مناسب ، اولین گام در کسب اعتماد در تجارت و خرید و فروش است.

هدف از ثبت برند چیست ؟

در واقع ، می توان گفت که هر برند و یا علامت تجاری به جهت به دست آوردن اطمینان و اعتماد مشتری برای شناخت کالا و خدمات آن محصول است. انتخاب برند مناسب ، سبب محافظت از شرکت و محصولات آن می شود. مدت زمان این محافظت و امنیت نامحدود است و در صورتی که کیفیت و قیمت محصولات مناسب باشد ، ماندگاری و دوام برند نیز بالاتر می شود.

 

به عبارت دیگر ، ثبت برند ، سبب رسمیت بخشیدن به شرکت و بهره وری و سود اقتصادی به صرفه به صاحبان سرمایه در سطح جهانی می شود.

حفظ و نگهداری از برند سبب می شود که بتوانید از رقبای غیرمنصف خود ، مانند: افراد متقلب و کلاهبردار که قصد سوءاستفاده از برند شما را دارند ، در امان بمانید.

در واقع ، ثبت برند ، پایه و اساس شروع تجارت و فعالیت های اقتصادی و تجاری است برای جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری است. هر کدام از صاحبان حرفه ها و صاحبان مشاغل ، لازم است که برای محصولات خود یک نام تجاری و یا برند انتخاب کنند تا مصرف کنندگان و مشتریان بتوانند شناخت کافی از آن ها پیدا کنند و محصولات آن ها را خریداری کنند.

برخی صاحبان تجارت و مشاغل نیز علاوه بر برند اول ، اقدام به ثبت برندهای دوم ، سوم و…. برای محصولات خود می نمایند.

به طور کلی ، ثبت برند در همه مشاغل و حرفه ها مانند: مشاغل مربوط با تولید ، خدمات ، فروشگاهی ، بازرگانی و… ) که محصولات مختلفی را تولید می کنند ، با انتخاب و ثبت برند مورد نظر خود می توانند ارزش و اعتبار محصولات خود را بالا ببرند و از سویی سبب حمایت دولت از برند خود شوند.

در صورتی که برند شما در صنف مرتبط خود ثبت شود ، می توانید آن را به صورت انحصاری در اختیار خود بگیرید و اجازه کپی برداری از آن را به رقبای خود ندهید. یکی از عواملی که نقش مهمی در شهرت و یکتایی برند دارد ، مرتبط بودن آن با خدمات و محصولات و شرکت تولید کننده آن است.

معرفی سامانه ثبت برند

برند یا علامت تجاری هر شرکتی ، در واقع معرفی کننده آن شرکت است. هر شرکت برای اینکه بتواند اعتبار و ارزشی در بازار کالاهای خود به دست بیاورد ، لازم است اقدام به ثبت برند در سامانه نماید.  زمانی که وارد سامانه ثبت برند شوید ، علامت یا برند خود را در سامانه ثبت می کنید.  این علامت تجاری براساس قوانین اداره ثبت شرکت ها، بخش علائم و اختراعات به ثبت قانونی می رسد تا در انحصار شخص و شرکت مربوطه باشد و تا زمانی که آن را به ثبت نرساند، هیچ حقی نسبت به آن برند ندارد. لذا هر متقاضی باید بتواند با آگاهی از شرایط و ملزومات ثبت آن و طی کردن فرآیندهایی، اقدام به ثبت علامت تجاری خود نماید.

سامانه ثبت برند
سامانه ثبت برند

مراحل و مدارک ثبت برند

با توجه به اینکه ثبت علامت تجاری یا همان برند ، از طریق سامانه ثبت اسناد و املاک کشور صورت می گیرد. قبل از ورود به سامانه لازم است که مراحل و روند اداری مربوط به ثبت برند را به صورت الکترونیکی انجام دهید. برای انجام این مراحل لازم است به سامانه  مربوط به ثبت برند وارد شوید و سپس مراحل آن را به ترتیب انجام دهید.

 مراحل ثبت برند شامل موارد زیر است:

  • ثبت اظهارنامه برند

برای ثبت اظهارنامه برند که مهم ترین مرحله ثبت برند نیز می باشد ، لازم است که ابتدا آن را با دقت مطالعه کنید و مراحل آن را به ترتیب انجام دهید. در اولین مرحله به پورتال مرکز مالکیت معنوی وارد شوید و در آن ثبت نام کنید. مراحل ثبت اظهارنامه شامل موارد زیر است:

  • ورود به سایت مرکز مالکیت معنوی

اولین گام برای ثبت اظهارنامه برند ثبت نام در این پورتال است. برای این کار باید به صفحه اول پورتال مراجعه و گزینه «ثبت نام متقاضی/ورود اعضا» را انتخاب کنید. پس از آن صفحه ای به شما نشان داده می شود که رمز و پسورد خود را باید در آن وارد کنید.

پس از وارد کردن نام کاربری و پسورد ، گزینه «ثبت اظهارنامه جدید» را انتخاب کنید. با انجام این مراحل به قسمت پورتال مرکز مالکیت معنوی وارد می شود. از آن جا که برای وارد شدن به پورتال نیاز به کلمه کاربر و پسورد دارید ، آن را به خاطر بسپارید.

  • پذیرش تعهدنامه

در این قسمت تعهدات را مطالعه کنید و آن ها را قبول کنید. در این بخش ، فرد متعهد می شود که در تاریخ مربوطه به سایت مراجعه کنید و از نتیجه کار خود مطلع شود. در قسمت دیگر فرد متعهد می شود که اطلاعات واقعی را در اظهارنامه ثبت کند ، در غیراینصورت عواقبی برای او به همراه دارد.

  • انتخاب اظهارنامه

در این مرحله ، با پذیرفتن یکی از دو گزینه نشان داده شده ، به فرایند ثبت برند خود ادامه دهید. در این قسمت دو گزینه دارید، یکی از آن ها ثبت اظهارنامه و دیگری ثبت اظهارنامه با اعتراض است. با توجه به درخواست خود می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

در صورتی که تاکنون اظهارنامه تکمیل نکرده اید ، گزینه اول را انتخاب کنید. گزینه دوم را در صورتی انتخاب کنید که شما نسبت به وجود اظهارنامه دیگر در روزنامه رسمی اعتراض دارید.

در واقع ، ثبت اظهارنامه برند ، مهم ترین مرحله در ثبت برند است. در تکمیل اظهارنامه دقت کافی داشته باشید. اظهارنامه در چهار مرحله کلی انجام می شود که هر کدام از این مراحل نیز با جزئیاتی همراه است.  مراحل ثبت اظهارنامه شامل موارد زیر است:

  • وارد کردن اطلاعات در اظهارنامه

در این قسمت ، شما در مورد علامت تجاری و یا برند خود توضیحاتی می دهید. مطالبی مانند عنوان برند ، نوشتن آوای آن به فارسی یا انگلیسی ، حروف برند ، تخصص فعالیت خود ، رنگ برند ، علامت جمعی و … در این قسمت بررسی می شود. هر برند سه حالت دارد : می تواند شامل برند تصویر ، برند کلمه و یا ترکیبی از این دو باشد.

  • وارد کردن ضمائم در اظهارنامه

در این مرحله ضمائم مورد نیاز ثبت برند وارد می شوند. این ضمائم با توجه به برند و علامت تجاری مشخص می شود. به طور کلی ، ضائم به دو دسته اجباری و اختیاری تقسیم می شوند. در وارد کردن ضمائم به این نکته توجه کنید که باید بر حسب فرمت و شکل درخواستی ثبت شده در پورتال مرکز مالکیت معنوی یکی باشد تا سیستم بتواند آن را به ثبت برساند.

 

  • بازبینی ضمائم ثبت شده

در این مرحله ، ضمائمی که از قبل وارد کرده اید را باید مورد بازبینی قرار دهید تا در صورت نیاز ، اصلاح شوند. در مورد صحت و درستی اطلاعات وارد شده ضمائم اطمینان کافی حاصل کنید.

  • پرداخت هزینه و گرفتن شماره اظهارنامه

در این مرحله ، هزینه مربوط به ثبت اظهارنامه برند را پرداخت می کنید و سپس شماره اظهارنامه برای شما ارسال می شود. در این مرحله ، پرداخت هزینه اظهارنامه به صورت آنلاین و از طریق پورتال مرکز انجام می شود. در صورت پرداخت نکردن هزینه ، اظهارنامه شما ثبت نمی شود.

  • پیگیری اظهارنامه ثبت برند

این آخرین مرحله ثبت برند شما است. در این قسمت با توجه به شماره اظهارنامه که در مرحله قبل دریافت کرده اید ، می توانید وضعیت اظهارنامه خود را پیگیری کنید.

برای پیگیری اظهارنامه خود ، کافی است که به کارتابل خود وارد شوید و گزینه کارتابل عمومی را انتخاب کنید و سپس شماره اظهارنامه را وارد کنید.

هزینه ثبت برند

به طور کلی ، هزینه ثبت برند از 1240000 تومان به بالا است. عوامل مختلفی مانند سیاه و سفید بودن و یا رنگی بودن برند ، میزان خطور و طبقات ، روزنامه رسمی و کثیرالانتشار انتخابی و… نقش مهمی در مشخص کردن هزینه ثبت برند دارند.

 

ثبت برند یعنی چه ؟

واژه برند در جامعه ما به محصول یا خدمتی گفته می‌شود که اعتبار و ارزش اجتماعی داشته باشد. در واقع برند‌های دلخواه آنهایی هستند که دارای ماهیت و قدرت اجتماعی بالایی بوده. یک برند اطلاعات مشخصی در مورد سازمان و محصولات ارائه می‌دهد که سبب تمایز آن در بازار می‌گردد.

پس یکی از مهمترین وظایف هر شرکت پیدا کردن راه برای جلب توجه و وفاداری مشتری است. از جمله خصوصیات یک برند معروف می‌توان به جذابیت‌، الهام بخش بودن، تک بودن، تناسب، جایگاه و…… اشاره کرد.

ثبت برند چیست
ثبت برند چیست

نکات مهم برای ثبت برند:

1) اسامی و علائم مشهور و شناخته شده غیرقابل ثبت هستند.
2) اسامی غیرمعقول، غیراسلامی و مخالف با موازین اخلاقی و شئونات اسلامی قابلیت ثبت ندارند.
3) پرچم کشورها، نشان‌های سلطنتی، علامات دولتی، نماد ممالک مختلف و یا آرم سازمان‌های بین المللی که نمونه‌ای از آن‌ها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت اعلام شده است قابل ثبت نمی‌باشند.
4) صفت‌ها و اسم‌هایی که بیان‌گر توصیف می‌باشند و یا عام هستند به تنهایی قابل ثبت نیستند. به بیانی دیگر، اسم‌های عام را نمی‌توان به ثبت رساند، به عنوان نمونه اگر شرکت شما قصد دارد علامت تجاری ” دوربین ” را برای فروش دوربین ثبت کند، تقاضانامه ثبت این علامت رد خواهد شد چون کلمه‌ای عام است که به همه انواع این محصول اشاره دارد.
5) استفاده از نام‌های چند سیلابی و ترکیبی از شانس بالایی برای ثبت برخوردارند. (‌در صورت نبودن عین نام در طبقه کالای درخواستی‌)
6) در صورت عدم ثبت علامت در طبقات مورد درخواست، علامت می‌تواند یک کلمه و یا ترکیبی از کلمات و اعداد و سمبل، طرح، رنگ، شکل و … باشد.
7) شباهت نزدیک به 50 درصد با نام‌های تجاری دیگر امکان ثبت علامت را بسیار ضعیف می‌کند.
8) در طبقاتی مانند لوازم خانگی، مواد غذایی و نوشیدنی‌ها به دلیل ثبت علائم بسیار، انتخاب اسم بسیار مشکل بوده و محدودیت ایجاد می‌کند. لذا در انتخاب عنوان یا نام علامت در این نوع از طبقات باید نهایت دقت را جهت انتخاب نام‌های هوشمندانه و خاص به کار برد.
9) عنوان یا نام علامت می‌تواند فارسی‌، لاتین و یا ترکیبی از کلمات و حروف فارسی و لاتین باشد.
10) اعداد چه به صورت فارسی و چه به صورت لاتین به تنهایی به هیچ وجه امکان ثبت ندارند.
11) ثبت علامت به صورت حقوقی (‌ایرانی و غیرایرانی‌) و حقیقی (‌ایرانی و غیرایرانی‌) قابل انجام بوده‌، لذا می‌توان عنوان شرکت را جهت ثبت علامت به کار برد و یا از نام خانوادگی در کنار نامی دیگر جهت ثبت علامت مورد نظر استفاده کرد.

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند‌:

1) کپی شناسنامه و کارت ملی

2) جواز شغلی

3) آدرس و کد پستی منزل و محل کار

4) اعلام اسم برند به کارشناسان و استعلام قابل ثبت

5) واریز پیش پرداخت و شروع ثبت برند

درصورتی نیاز به مشاوره تلفنی یا انجام این خدمات با ما تماس بگیرید: ​

×